Rólunk

A Zempléni Serketánc Tábor 2009 óta a csángó táncházasok és barátaik legnívósabb szakmai és közösségi eseménye. Nagy-Bozsoky Ildi és Ambrus Kristóf tanyája családosoknak, fiataloknak és idősebbeknek egyaránt gazdag összművészeti programot kínál a Sárospatak melletti szőlődombon.

Július elején az Ambrozsoky Tanya gyümölcsfáinak árnyéka megtelik sátrakkal. A levegőt megtölti az üstben fortyogó házi csorba illatának, a gyerekzsivajnak és különböző hangszereken tanulók egyre bátrabb próbálkozásainak édes keveréke.

Esténként a jurta mare szalmabálákkal magasított színpadán a legjobb adatközlő mesterek és táncházi muzsikusok viszik a prímet. A talpalávaló szüneteiben legendás jazz- és fúziós zenészek játszanak és a gyerekekből helyben szerveződött színház is fellép.

Ha esik, együtt dagasztjuk a sarat, ha hőség van, irány a Bodrog, vagy a strand.

Egy hetes dimenzióváltás ez. Kikapcsolódás a városból. Bekapcsolódás a természethez közel élők – csángók és sárospatakiak – organikus életébe. Családias csángós woodstock nyitómisével és reggeli tai-chi / jóga órával. ...mert boldogok a sajtkészítők...

És ne feledd: ez egy családi rendezvény, belépés csak regisztráltaknak! ;)

Itt látható a 2014-es táborról Oldboy összefoglalója

Még egy rövidebb filmecske kaposvári barátainktól

Sárospataki körforgalom, 37-es út, Makkoshottyka felé, 1 km tábla után, jobbra. 750 m és itt vagy(tok).